Testimoniale | MindExperience

Testimoniale

“Consider ca terapia a fost unul din cele mai importante trei lucruri care mi s-au intamplat in viata. Prin dezvoltarea personala, am realizat ca de fapt nu traiam cu adevarat, nu eram capabil sa ma bucur de tot ce ma inconjoara, nu stiam sa fiu fericit, desi aveam tot ce era omeneste posibil. Viata mi s-a schimbat total in bine si simt ca sunt pregatit sa am grija de viitorul meu copil care urmeaza sa se nasca in scurt timp.

Consider ca nu puteam gasi pe altcineva mai priceput si implicat decat Liliana Toporan pentru dezvoltarea mea personala.

Pentru toti cei care sunt oarecum tematori in legatura cu ce va zice lumea, va garantez ca dupa ce veti vedea propria voastra transformare, ca urmare a psihoterapiei, nu doar ca nu o sa va mai intereseze, ci chiar o sa va doriti si pentru ei sa aiba posibilitatea la un moment dat sa aiba parte de aceasta dezvoltare personala.”

Cristian C.

“Am ajuns la terapie in urma unor anxietati (uneori si atacuri de panica). Chiar ma gândeam ce caut eu acolo, crezând că terapia este pentru “nebuni”. Chirurgia asta emoțională, durerea pe care o simțeam la început în timpul lucrului a fost uneori insuportabilă, dar știam că acesta este drumul, știam ca așa o sa transform durerea în compasiune și iubire. Față de cine? Față de mine, bineînțeles, deoarece pe astea nu le învățasem. Învățasem doar lupta, supraviețuire, ură, abandon, umilire, lipsă de încredere, frică

Ce am obținut: Anxietate foarte scăzută, în limite normale, Încredere în mine, Expunere sociala, Dezvoltarea business-ului, Exprimarea nevoilor și multe altele, cu binele se obișnuiește repede omul 😀.

Cu ce venisem: Anxietate (atac de panică), Depresie, Lipsă de încredere, Antisocial, Nervos, Business plafonat.

Întru totul recomand terapia, deși nu încerca să găsești in terapeut un aliat, el este un mentor, un indicator, el te pune față În față cu tine, cu durerea ta, cel puțin așa este al meu 😀.
Mulțumesc! Acum am devenit un “nebun” bun.”

Laurentiu

“Totul a inceput intr-o zi cand am crezut ca o sa fac AVC. Dupa acest moment, cateva luni am avut impresia ca o sa fac un AVC in fiecare zi. Cand ajungeam acasa nici nu imi venea sa ma dezbrac de hainele de peste zi, pentru ca in capul meu era faptul ca voi chema ambulanta. Brusc devenisem interesat de ce spitale am in jur, pentru a-mi lua toate masurile intr-un eventual eveniment neplacut.

De fiecare data cand plecam din Bucuresti ma interesam sa aflu unde sunt spitalele in localitatea unde mergeam. Cateva luni au fost foarte foarte grele.

Cu timpul am aflat ca nu controlez nimic cu acest comportament, mai toata viata mea am crezut ca eu controlez totul, iar aceste stari de frica exagerata ca voi face AVC mi-au demonstrat ca nu detin controlul absolut asa cum credeam despre mine si ca de fapt in spatele acestor stari erau niste ganduri negative.

In timpul terapiei am invatat ca eu tot timpul incercam sa ii fac fericiti pe toti ceilalti si uitam de mine.

Terapia m-a invatat de ce nu imi plac unele lucruri, cu ce le asociaza creierul meu, tot in cadrul terapiei am invatat sa nu mai judec oamenii si sa invat sa ma observ. Odata inceputa terapia, am inceput sa vad ca si alti oameni au probleme similare cu ale mele. Am invatat sa ma ascult sa ii vad si pe ceilalti de ce au anumite reactii. Ameteala, agitatia si frica sunt cele trei simtome care nu mi-au dat pace luni de zile, dar dupa terapie pot spune ca acum ma pot bucura de lucruri. Mi-au disparut acele ganduri despre AVC.

Fac terapie de aproximativ 9 luni si este cea mai buna decizie luata pana acum. Terapia m-a facut sa imi schimb la 180° parerea despre cum ar fi bine sa cresti un copil… In conditiile in care eu astept sa ma inteleg mai bine, ceea ce m-a ajutat in comunicare cu sotia mea. Imi este groaza sa ma gandesc cum ar fi fost fara acest proces terapeutic, probabil ca faceam aceleasi greseli ca si parintii mei cu mine. Recomand terapia.”

Mihnea

“Am cunoscut-o pe doamna psiholog Toporan Liliana Mirela când eram in stare psihica foarte precara. Eu sufăr de BPOC și anxietatea, teama, panica erau o stare obișnuită la mine (nu doresc acest lucru) stari care m-au determinat sa apelez la bunăvoința dânsei pentru o părere, un sfat și un nou orizont, m-a acceptat ca partener de discuție.

În prezent, pot sa mă impun împotriva celor rele, mă simt mult mai bine și ușurat de gânduri. Nu credeam ca la varsta de 75 de ani ceva se mai poate schimba. Apreciez din nou razele soarelui din tinerețea mea. Pentru mine doamna psiholog Toporan Liliana Mirela este o raza de soare care mă calauzeste zi de zi. Am numai cuvinte de mulțumire și respect deosebit.”

Daniil A.

“Cand m-am hotarat ca este ceva realmente in neregula cu mine si am realizat ca e nevoie de un ajutor specializat din partea unui psiholog, am plecat pe drumul acesta cu cea mai mare incredere si disperare, dar si cu un SENTIMENT DE TEAMA ENORM.

Tot drumul asta nou, greu si frumos m-a facut sa trec prin toate starile prin care nu credeam vreodata ca o sa trec: durere, frustrare, mandrie, fericire, oxigen.
Terapia m-a facut sa trec de la agonie la extaz.

M-a facut sa ma recunosc, sa ma vindec, sa ma vad, sa accept, sa urlu, sa plang, sa rad, sa inteleg si cel mai important mi-a aratat mai bine ca oricine si ca oricand ce am de facut.
Aveam momente pe parcursul terapiei in care eram mai departata si mai in “plutire” ca atunci cand am cautat ajutor. Insa pe parcurs ce sedintele treceau, gaseam singura raspuns si rezolvare starilor pe care le traiam si le credeam de nerezolvat.

Terapia e ‘ceva-ul’ ala necesar in haosul pe care-l traiam zi de zi. Terapia iti arata fete si sentimente pe care nu le-ai cunoscut despre tine pana atunci. Terapia pentru mine a insemnat raspuns durerilor si intrebarilor care ma secau de cel putin 16 ani de zile.

Terapia este prietena mea acum, dar a fost si dusman pentru ca imi arata atat de aproape in fata mea si atat de evidente lucruri pe care NU voiam sa le accept. A devenit prietena mea cand am vrut sa inteleg ca prin ascunderea sub pres a durerilor si a frustrarilor nu fac nimic altceva decat sa ma afund in starile care imi faceau atata rau. Tot terapia m-a invatat sa ma accept, sa ma cunosc, sa ma vindec si sa gasesc solutii.”

Ioana

“Nu m-am gandit niciodata sa asociez problemele mele din prezent cu perioada copilariei pana cand nu am inceput sa merg la sedintele de terapie. Aici am reusit sa imi inteleg parintii, am invatat sa iert, sa ma descopar, sa imi inteleg psihicul si in acelasi timp sa invat sa ii acord atentia necesara.

Analizand emotiile din prezent, observ ca ele au acelasi pattern, ca psihicul nostru reactioneaza la fel cand se intampla evenimente care declanseaza o anumita emotie. Apoi incepi sa faci corelatii cu trecutul si sa intelegi cum si-a format creierul aceste programe.

Totul este fascinant si in acelasi timp eliberator. Terapia m-a schimbat enorm, m-a ajutat sa devin un om mai bun, un om rational, care se cunoaste pe sine si care are incredere in capacitatile sale.”

Miruna