Psihoterapia online poate veni în ajutorul oricui | MindExperience

Pandemia actuală și condițiile inedite nu trebuie să întrerupă procese care până acum se derulau în cadru adecvat, procese care țin de sănătatea fizică și psihică. Spre deosebire de vremurile trecute, în zilele noastre ne stau alături tehnologia și tehnica avansată de comunicare.

Avem în continuare nevoie să ne menținem sănătoși fizic și mental. Pandemia nu trebuie să dea stop joc sănătății, ci din contra, tocmai în aceste timpuri, ar trebui să avem mai multă grijă de noi, atât pentru noi, cât și pentru cei dragi.

Este necesar, pe de o parte, să continuăm să fim suport din toate punctele de vedere pentru cei pe care îi avem în grijă și, în același timp, să nu agravăm situații deja existente sau să adăugăm crize noi.

De aceea, în privința oricăror probleme de ordin emoțional și psihic, psihoterapia online este o metodă ce poate veni în ajutorul oricui. Fiecare are un telefon sau laptop sau un calculator la îndemână pentru a continua sau începe o serie de ședințe de psihoterapie.

Ideea că psihoterapia se poate desfășura doar în cabinet devine învechită. Terapia se poate face și la distanță, online, având nenumărate avantaje:

📌clientul se află în mediul lui securizat și securizant

📌dispare teama că nu poate ajunge la cabinetul terapeutului

📌pot beneficia și persoane care în mod obișnuit nu puteau din varii motive obiective: erau în recuperare după accidente, intervenții chirurgicale, accidente vasculare, diferite boli incapacitante, tulburări ca agorafobia și claustrofobia care pun serioase probleme deplasării, la care se adaugă în prezent izolarea impusă de autorități din cauza pandemiei

📌clientul nu mai pierde timp cu deplasările la și de la cabinetul de psihoterapie

📌se scurtează timpul dintre nevoia de terapie și realizarea ei în cazuri critice

📌poate fi un suport pentru cei singuri

📌este un suport psihic pentru că în urma pandemiei să rămânem sănătoși mintal și emoțional și să facem față cu bine fricilor de tot felul din această perioadă

📌oferă siguranță împotriva transmiterii oricărui fel de agent patogen.

📋Despre Cristina Brinzei, Psiholog si Psihoterapeut Mind Experience:

“Îmi place să descopăr comori în sufletele oamenilor. Îmi place să-i ajut să se ridice când sunt căzuti, depresivi, anxioși, tulburați emoțional sau psihic, să-i ajut să treacă cu bine prin perioadele de doliu, de suferință sufletească, de stimă de sine scăzută, de singurătate sau lipsă de înțelegere în relații.

Lucrăm în terapie împreună pentru a depăși orice moment dificil și fiecare reușită este una comună.

Știu ce inseamnă suferința prin propria mea experiență și știu să ascult glasul oricărui suflet care se zbate în interiorul ființei sale să treacă incă o zi, incă o lună, încă un an în lupta de a fi funcțional într-o lume cu atâtea provocări. Pot spune că, de multe ori, suferința emoțională poate fi mai cruntă decât cea fizică sau chiar o poate însoți.

Lucrez cu adulți, copii sau adolescenți, iar în egală măsură, individual, cu familii sau cupluri.”

Add Comment